Halogeen lumens Opmerkingen

Hoeveel Lumen produceert een 500W halogeenlamp?
Voordat we de 500 Watt halogeenlampen of werklampen kopen of vervangen, zijn de lumenvermogens een van de belangrijke factoren waarmee we rekening moeten houden. Het is omdat lumen sterk gerelateerd is aan de helderheid van de halogeenlampen. Over het algemeen neemt het vermogen van hetzelfde type lamp toe met de lumen en dus de helderheid.

500 Watt Halogeenlampen en werklampen
De onderstaande tabel geeft een overzicht van enkele van de 500W-halogeenlampen die online beschikbaar zijn.

500W halogeen lumens Opmerkingen
1. 2. Philips 415729 500 Watt T3 gloeilamp
9500 lm T3 type halogeenlamp met een ingangsspanning van 120V. Deze lamp is ontworpen voor draagbare werklampen

2. 2. Satco S3185 500W T3 Double Ended Bulb
9500 lm Dit is nog een T3 halogeen met 240V ingang. De lamp zelf is dimbaar.

3. 4. Hout Draagbare Halogeen Werklichten (500W)
8000 lm Afgezien van de vervangende lamp, kunnen we overwegen om de draagbare schijnwerper te hebben. Het omvat een 500W halogeenlamp. We kunnen de kantelhoek van de stand aanpassen, zodat we de lichten in een andere richting kunnen richten. Deze functie is essentieel als het wordt gebruikt in de garage of in de achtertuin. De beperking van deze halogeenlamp is dat deze een relatief lage lumenoutput heeft van 8000 lm.

4. 4. Hout Tweekoppig-werklampje
8000 lm elk Woods biedt de halogeen schijnwerpers met statief ook aan. Er zijn twee halogeenlampen van 500 watt op de stands. De lampen kunnen worden losgemaakt, zodat we ze individueel kunnen gebruiken. De hoogte van de stand is instelbaar tot 42″, zodat deze de garage, woonkamer of andere ruimtes kan verlichten wanneer u uw huis verbouwt.
De hele constructie is niet erg zwaar (ca. 6,29 lbs), dus het is gemakkelijk over te brengen.

De beperking is echter dat de statiefstandaard geen wielen heeft.

5. 5. Sterl verlichting J Type 500 Watt Halogeenlamp
10500 lm Dit is de J-type halogeenverlichting. De kleurtemperatuur is 2900K, dus het geeft warme witte comfortabele verlichting.
Aangezien het een relatief hoge lumen output van 10500 lm heeft, geeft het helderder licht & dus een duidelijke visie voor uw home improvement DIY projecten.

Het nadeel is dat het slechts 2.000 uur levensduur heeft, wat betekent dat we de halogeenlamp regelmatig moeten vervangen.

Koop hier Inbouwspots
a. Hoeveel lumen in een 500 watt halogeenlamp?
Volgens ons onderzoek varieert het lumen van 500 watt halogeen van ca. 8.000 tot 10.500 lm. Als we wat wiskunde doen, weten we dat het lichtrendement ongeveer 16 tot 21 lumen per watt is. Bijvoorbeeld, als een 500W halogeenstraler de lumen van 8000 lm heeft, krijgen we 8000 lumen / 500 watt = 16 lm/W. Het resultaat is vrij redelijk, aangezien het algemene lichtrendement van het halogeenlicht ongeveer 12 tot 25 lm/W bedraagt.

b. Hoeveel 500 watt halogeen heb ik nodig?
Na het begrijpen van de lumenoutput van een 500W halogeenlamp, moeten we uitzoeken hoeveel armaturen er nodig zijn. Daarvoor stellen we u een nieuwe term voor verlichtingssterkte (lux) voor. De verlichtingssterkte geeft aan hoe helder de vloer zou zijn. Het moet niet verward worden met de term “lumen”. Lumen staat voor de helderheid die de lamp kan produceren. Om het te vereenvoudigen, kunnen we zeggen dat lumen de lichtopbrengst van de halogeenarmatuur is, terwijl lux de helderheid op de vloer is.

Als u van plan bent om een garagewerkplaats van 100 m² te verlichten en de verlichtingssterkte van 500 lux te hebben voor voertuigreparaties, dan hebben we minstens 100 m² * 500 lux = 50.000 lumen nodig. Als elke lamp 8.000 lumen heeft, hebben we dus ongeveer 50.000 lumen / 8.000 = 6,3 stuks 500 watt halogeenlampen nodig. In dit geval kunnen we 6 stuks van 500 watt halogeen en 1 stuks van 250 watt halogeen hebben.

Dit is echter slechts de theoretische waarde, omdat sommige lichten kunnen worden gereflecteerd of geabsorbeerd door de omliggende objecten. Soms zullen we minstens 20% lumenwaarde moeten toevoegen om het gewenste verlichtingsresultaat te bereiken.

Een andere situatie is dat we soms niet de hele werkplaats hoeven te verlichten, zodat we een deel van de lumens kunnen afleiden, en dus het aantal benodigde 500 watt halogeenlampen.

c. Toepassingen van de halogeenlamp
Halogeenlampen zijn zo veelzijdig dat ze zowel binnen als buiten kunnen worden toegepast. Het is bijvoorbeeld een geweldige en handige lichtbron voor het verbouwen van de woning. Stel je voor dat je net een nieuw appartement of huis hebt gekocht, dan moet je alles opnieuw beginnen. Geen verlichting, geen plafond, geen vloer, en alle meubels! De draagbare halogeen schijnwerpers produceren brede en heldere verlichting. De hoge lumen opbrengst van 500W halogeen is bijzonder geschikt voor dit doel, omdat ze helder en licht zijn.

De binnenverlichting is ook van vitaal belang voor de veiligheid, vooral als u in de werkplaats werkt. Er zijn veel gevaarlijke gereedschappen in de garage, als u ze niet ziet en gestruikeld wordt, raakt u gewond.

d. Beperking van 500W halogeenlampen
Hoewel de 500 watt halogeen zeer goedkoop is, heeft het wel nadelen.

i. Hoge bedrijfskosten
Ten eerste zijn de gebruikskosten van halogeen zeer hoog in vergelijking met LED-verlichting. Als je kijkt naar de discussie over 500W halogeen elektriciteit kosten, zult u merken dat de elektriciteit kan zo hoog als $ 60 per maand als je meerdere stuks van 500W halogeenlamp thuis. Dat komt omdat halogeen een relatief energieverslindende lichtbron is. De meerderheid van de energie wordt gebruikt om hoge temperatuur te genereren om de gloeidraad op te warmen, de lichtproductie is slechts het “neveneffect” van de lamp. Er wordt dus een aanzienlijke hoeveelheid energie verspild als warmteverlies.

Hoe los je dit probleem op? Hoe kan ik de gebruikskosten van de verlichting verminderen?

Het snelle antwoord is om een 500W halogeenequivalent LED-lampje te krijgen. Een 100W LED-lamp kan het equivalent lumen van 500W halogeen produceren. Hierdoor worden de elektriciteitskosten direct teruggebracht tot 1/5 van de oorspronkelijke waarde.

Beste LED-vervanging voor 500W halogeen – LEPOWER Nieuwe Craft 100W LED-verlichting

LEPOWER-500W-equivalent-halogeenlampen

LEPOWER biedt de 100W LED schijnwerpers aan die 8.000 lumen produceren, wat overeenkomt met de meeste 500W halogeenlampen. De structuur is waterdicht en dus geschikt voor gebruik buitenshuis. Aangezien het een bredere stralingshoek van 120° heeft, kan de lichtbundel gelijkmatig over de vloer worden verspreid om een beter zicht te geven.

Deze buitenvloedlichten hebben de ingebouwde roterende beugel, zodat we de kantelhoek kunnen aanpassen om verschillende richtingen te verlichten. Deze functie is zeer nuttig wanneer we de verlichting aan de muur willen monteren.

Koop op Amazonië

ii Lage levensduur
Een ander nadeel van halogeen is de lage levensduur. Volgens ons onderzoek varieert de levensduur van halogeen van 1.000 tot 2.000 uur. Als u de lampen 8 uur per dag inschakelt, moet u de lamp binnen 4 tot 8 maanden vervangen. Soms gaan ze sneller uit als de omgevingstemperatuur erg hoog is.

LED-lampen hebben echter een veel langere levensduur van 10.000 tot 50.000 uur, afhankelijk van de merken LED-chips en manufacutrers.

Hoewel LED duurder is dan halogeen, is het de moeite waard om halogeen te vervangen, omdat u op lange termijn meer elektriciteitskosten en vervangingskosten kunt besparen.